Ziua 1
BUCURESTI - ATENA Intalnire la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup la ora 08:30 pentru imbarcare pe cursa AEGEAN cu destinatia Atena (decolare la ora 10:40); sosire la ora 12:15. Transfer in centru orasului, pentru turul panoramic cu autocarul, pe parcursul caruia vom avea ocazia sa admiram: Piata Omonia & Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Biblioteca Nationala, Stadionul Olimpic, unde s-a desfasurat prima Olimpiada din lume (1896). Cazare la hotel Breeze Boutique Athens 4* (sau similar in Atena). La ora 20:00, va propunem optional turul Atenei BY NIGHT. Vom porni cu autocarul, pentru a admira panoramic centrul orasului, cu cladirile sale istorice luminate: Acropole, Parlamentul, Piata Sintagma, Academia, Univeristatea, Biblioteca Nationala, cartierul Kolonaki si pentru a urca pe dealul Lycabettus, cea mai inalta culme din Atena, unde se afla o frumoasa biserica a Sfantului Gheorghe (Agios Georgios) si de unde se poate admira panoramic intregul oras. Intoarcere la hotel. Pret informativ: 35 Euro/ persoana (grup minim 20 persoane) include transport cu autocarul, ghid local vorbitor de limba romana, biletele de acces pe Dealul Lycabettus.

Ziua 2
ATENA Mic dejun. Astazi ne vom bucura de orasul Atena si vom vizita optional la Acropole cu ghid grec, vorbitor de limba romana (pret informativ: 25 Euro / persoana). Ne vom deplasa cu transportul in comun (metrou). La pranz, timp liber la dispozitie. Dupa amiaza, plimbari individuale sau, optional, excursie Apus de soare la Cap Sounion si masa pescareasca pe malul golfului Saronic. Ne vom indrepta spre cel mai sudic punct al Greciei continentale (daca nu luam in considerare Peloponezul), pe un traseu spectaculos, pe malul Marii Egee. Pret informativ: 75 Euro/ persoana (grup minim 15 persoane) include transport cu autocarul, ghid local vorbitor de limba romana, dejun pescaresc la taverna.

Ziua 3
MYCENE - EPIDAVROS - NAFPLIO - CANALUL DE CORINT (optional) Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in Peloponez (tur Argolis), Istmul Corinth, Mycene, vizitarea Palatului cu renumita Poarta Leilor si Mormantul Dinastiei Atrizilor, Epidavros (teatrul antic, cu acustica unica si muzeul aferent), Nafplion, orasul-port construit de venetieni in secolul XIII, prima capitala a Greciei moderne dupa eliberarea de sub otomani. Oprire pentru fotografii si timp liber pentru masa de pranz (optional) in zona portului din Nafplion cu perspectiva spre insula Burzi si Cetatea Palamidi. Pret informativ: 75 Euro / persoana (grup minim 15 persoane) ce include: transport cu autocarul, biletele de intrare la Mycene si Epidavros, ghid local vorbitor de limba romana. Seara revenim in Atena pentru cazare.

Ziua 4
ATENA NEA MAKRI INSULA EVIA MARMARI (60 KM) Dupa micul dejun, eliberam camerele si la ora 08:30 pornim spre portul Rafina. Pe traseu, vom face o scurta oprire la Nea Makri, pentru a vizita Manastirea Sfantului Efrem cel Nou. Dupa traversarea cu ferryboat-ul spre insula Evia (pret informativ bilet ferryboat 10 euro/ persoana dus-intors, se achita la fata locului) si portul Marmari, la ora pranzului vom ajunge pentru cazare la Hotel Marmari Bay 3* (sau similar in Evia). Timp liber la dispozitie pentru plimbari individuale si plaja.

Ziua 5
PLAJA PE INSULA EVIA Mic dejun. Astazi intreaga zi este dedicata, insulei Evia, plajelor sale si marii Egee. Transfer cu microbuzul local la Plaja Megali Ammos, care este renumita pentru apele si forma sa, o fasie de nisip care isi schimba aspectul in functie de valuri si de curentii marini. Timp liber pentru plaja si baie in mare. La pranz intoarcere la acelasi hotel. Timp liber la dispozitie.

Ziua 6
CASELE DRAGONILOR MUNTELE OHI PLAJA NEMPORIO (optional) Dupa micul dejun, va propunem o excursie optionala cu masa de pranz inclusa. Vom strabate cu microbuz local, muntele Ohi, sau Tara Gigantilor, cum este numit sudul Eviei in legende, pentru a ajunge langa localitatea Styra, la Drakospita (casele dragonilor). Acestea sunt niste constructii datate din secolul al VII-lea iHr, din perioada elenistica timpurie, bine conservate si despre care se spune ca au fost utilizate in antichitate ca adapost pentru oameni si animale, dar si ca templu al lui Zeus si al Herei. In continuare ne vom intrepta spre Nimporio, una dintre cele mai cunoscute plaje ale insulei, pentru baie in mare si timp liber. La pranz, masa se va servi la o taverna traditionala (este inclusa in pret). Dupa amiaza intoarcere in localitatea Marmari, pentru cazare la acelasi hotel. Pret informativ: 45 euro/ persoana (grup minim 15 persoane). Include transport cu microbuz local, vizite conform programului, insotitor de grup si masa de pranz.

Ziua 7
MARMARI ATENA BUCURESTI Mic dejun. Dimineata vom traversa cu ferryboat-ul spre continent si portul Rafina. Transfer spre Atena cu autocarul pentru o ultima plimbare in zona pietonala in Piata Sintagma, Cartierul Plaka si Piata Monastiraki. Seara, la ora 18:00 transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa AEGEAN cu plecare la ora 21:00. Sosire la Bucuresti la ora 22:35.


Istoria, mitologia si Marea Egee
Itinerariu: Acropole Plaka Nea Makri Insula Evia

Capitala Greciei, Atena, a cunoscut o evolutie glorioasa in antichitate, fiind locuita inca din Epoca Bronzului.
Acropole este cel mai faimos templu al antichitatii grecesti; dedicat initial protectoarei sale, zeita Atena, acest edificiu impresionant domina centrul orasului modern, fiind cea mai buna reflectie a splendorii, puterii si bogatiei atenienilor.
Conform mitologiei, Evia a devenit insula atunci cand Poseidon a despartit-o de partea continentala, printr-o lovitura de trident. Ulterior, Evia a devenit insula preferata a Zeul Marilor, iar legenda spune ca in apropiere acesta a locuit intr-un palat submarin.


SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Atena Bucuresti cu compania TAROM;
6 nopti cazare cu mic dejun: 3 nopti la hotel 4* in Atena si 3 nopti la hotel 3* in Insula Evia;
transferuri aeroport hotel aeroport;
tur panoramic cu autocarul in Atena (inclusiv zona Acropolis);
ghid local vorbitor de limba romana pentru Atena;
insotitor de grup din partea agentiei;
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).


Nota: Taxele de aeroport si catering incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna iulie 2021. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


NU SUNT INCLUSE:
biletul de ferryboat Rafina Evia Rafina: 10 euro/ persoana, se achita la fata locului;
taxele de oras/ statiune: 3 Euro/ persoana/ zi - aceste taxe se achita direct la hotel;
asigurarea medicala de calatorie cu extinderea beneficiilor in contextul Covid-19 (optionala recomandata);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 10 EURO/persoana se practica in Grecia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

GRUP MINIM: 25 persoane
Supliment grup 20 24 persoane: 20 EURO/ persoana. Supliment grup 15 19 persoane: 30 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu trei saptamani inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
50%  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU PASAPORT TEMPORAR, VALABILE CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI SI SE SUPUNE CONDITIILOR DE CALATORIE IMPUSE DE AUTORITATI LA MOMENTUL CALATORIEI;
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care   nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate dereemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu 5 zile inainte de plecare in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


vezi mai multe

Camera Dubla
Taxele de aeroport si catering
Transport Avion TAROM Bucuresti - Atena
Transport Avion TAROM Atena - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Grecia 2021 - Atena si Insula Evia, Toate locatiile, Grecia

Verifica tarife si disponibilitate